Blog

VAMA

VAMA este una din cele mai iubite trupe din Romania, fondata de Tudor Chirila si Eugen Caminschi in 2006, dupa desprinderea lor din Vama Veche – un grup cu traditie infiintat in 1996. Pastrand coordonatele fostei formatii, VAMA a devenit repede unul din cele mai indragite band-uri romanesti, rebeli si visatori deopotriva regasindu-se in muzica lor.

Tematica muzicala a grupului este asociata cu spiritul marii, de multe ori furioasa sau calma, insa mereu libera! VAMA reprezinta oamenii care nu se sfiesc sa isi arate opiniile si sa isi strige crezul. In componenta actuala, Tudor Chirila – voce, Eugen Caminschi – chitara, Gelu Ionescu – clape, Lucian (Clopo) Cioarga – tobe, Dan (Prepe) Opris – bass, formatia a lansat doua albume.

Tudor Chirila este si unul dintre cei mai cunoscuti tineri actori si producatori romani. El este principalul reprezentat al unei campanii desfasurate in liceele din Romania, campanie menita sa pregateasca si sa consilieze tinerii in alegerile dificile ce ii asteapta. Pe blogul sau tudorchirila.blogspot.com, artistul publica constant intamplari din viata lui, fotografii, poezii, proza si informatii despre alte proiecte intresante. Va invitam sa ii descoperiti si sa ii cititi blogul, noi suntem deja fani.

Tudor Chirila si VAMA au o colaborare constanta cu Fratelli, fiind prezenti de-a lungul timpului la o serie de evenimente si concerte desfasurate in toate locatiile noastre. In preambulul evenimentului destinat celui de-al 162lea an de Jack Daniel’s, eveniment ce se va desfasura in Fratelli Lounge & Club Timisoara, baietii ne-au acordat acest interviu.

Ce ne puteti spune despre voi, pe scurt, la prima vedere?

“Sunt Opris Dan (Prepe), am 29 de ani si cant cu chitara bas de la varsta de 12 ani.
Muzica am descoperit-o alaturi de o gasca frumoasa de prieteni, un bas Reghin, cateva casete video si infinite ore de studiu. Imi place sa spun ca mi-am distrus copilaria si adolescenta in cel mai frumos mod posibil 🙂
Vama exista din septembrie 2006 – doua albume si sute de concerte prin toata tara. Este o formatie care pur si simplu explodeaza pe scena si ofera publicului de fiecare data un show memorabil.”

Care este aportul fiecaruia in viata de zi cu zi? Cine scrie versurile si cine “cara pianul”? 🙂

“Fiecare membru a incercat sa aduca ce a avut mai bun si mai valoros in conceptul, compozitiile si in activitatea concertistica a trupei, Vama fiind o prioritate in viata de zi cu zi. Versurile sunt facute de Tudor, iar pianul e carat de Jojo – unul din tehnicienii Vama.” (Eugen)

“Eu scriu versurile. Dar “just for the record” am o contributie serioasă serioasa si la caratul pianului !” 🙂 (Tudor)

Cum a fost primit noul single “Epidemie de iubire” si videoclipul “neconventional” al acestuia?

“Epidemie de iubire a primit un feedback pozitiv din partea fanilor. Personal m-as fi bucurat daca si latura cantitativa a feedback-ului ar fi fost la fel de ridicata. E greu cat timp cele mai mari 2-3 radiouri din tara refuza sa iti difuzeze muzica numai pentru ca “are chitara” 🙂
Lupta cu promovarea este crancena ceea ce ne face sa fim si mai ROCK!” :)) (Prepe)

Ce faceti atunci cand nu sunteti pe scena? / Hobby-uri?

“Timpul liber mi-l petrec cu Ana – fiica mea.” (Eugen)

“Când nu sunt pe scenă sunt pe altă scenă. Când nu sunt pe altă scenă fac fotografii sau schiez sau fac kitesurfing sau citesc. E prea scurtă ziua si prea scurtă viața ca să fac tot ce îmi place!” (Tudor)

“Imi place mult sa fac sport. Alerg in fiecare zi prin parc sau merg la sala de fitness. Sportul te ajuta sa descoperi bariere, limite. Tu cauti si canalizezi energii pentru depasirea acestora. Practic esti intr-un proces continuu de perfectionare. Vreau sa calatoresc cat mai mult…am in plan sa vizitez in fiecare an doua tari. In ultimii trei am reusit 🙂 Uneori citesc sau ma uit la un film bun.” (Prepe)

Care este cea mai frumoasa experienta traita impreuna?

“Cred ca cea mai frumoasa experientă traita impreună este o perioadă. Si anume, perioada 2012, mă refer la cei trei ani în care am lucrat la discul ăsta. Totul a culminat cu show-ul de la Sala Palatului. A fost foarte frumos si încă mai e.” (Tudor)

“Experienta traita la Budapesta din timpul inregistrarilor in 2008.” (Eugen)

“De departe momentul Budapesta. Au fost doua saptamani in care am muncit pentru albumul ”Vama”. Independent de asta, impartind aceeasi casa, masa, am descoperit cat de diferiti suntem fiecare cu sentimentele, atitudinile, bucuriile sau fricile lui …si am invatat totodata ca toata aceasta eterogenitate poate conduce la lucruri minunate in echipa. Respectul pentru calitatea umana si profesionala a fiecaruia a fost cel ce ne-a tinut uniti!
Un sentiment unic am trait alaturi de Vama la concertul de lansare ”2012”. Cand 4000 de oameni sunt trup si suflet cu tine este foarte greu de pus in cuvinte starea in care te afli in acele momente.
Ar mai fi episodul Brezoi, dar aici descriptivul nu-si are locul! :)” (Prepe)

Ce va inspira pentru urmatoarele proiecte si ce muzica ascultati in aceasta perioada?

“Ma inspir din lucruri marunte din viata de zi cu zi. O dimineata senina, o discutie cu cel drag, o piesa potrivita cu starea ta, un schimb de priviri cu oamenii de la metrou, o linie de bas proaspat descoperita, “Despre frumusetea uitata a vietii” (A. Plesu)” (Prepe)

“Simplitatea in muzica de valoare. In ultimul timp am ascultat foarte mult John Mayer.” (Eugen)

Care este motto-ul dupa care va ghidati?

“Daruind vei dobandi – Nicolae Steinhardt.” (Eugen)

Ce inseamna colaborarea cu Jack Daniel’s pentru voi, avand in vedere ca ati reprezentat acest brand la o serie de evenimente in ultimii ani?

“Colaborarea cu Jack Daniel’s inseamna a te alatura si a face echipa cu un brand serios, de traditie. Inseamna sa canti despre libertate, dragoste, respect, independenta. Sa ai curajul de a fi ROCK!” (Prepe)

Sunteti una dintre cele mai apreciate formatii romanesti de catre clientii Fratelli, fiind o prezenta constanta a ultimilor ani. Cum a decurs aceasta colaborare si unde ati trait cele mai bune momente: Bucuresti, Timisoara, Constanta sau Mamaia?

“Pentru mine, una dintre experientele frumoase cu Vama le-am trait alaturi de publicul Fratelli & Jack din Timisoara” (Prepe)

“Cu siguranta, Timisoara!” (Eugen)

Say something nice