Blog

Vincent Calissa – Spiritul Africii

Vincent Calissa este artizanul momentelor speciale ale petrecerilor noastre. Din spatele tobelor, el imprima ritmul si da o viata noua oricarei melodii. Acordurile africane pe care Vincent le aduce la fiecare show reprezinta o nota exotica, fascinanta si acapareaza atentia publicului instantaneu.

Vincent e original din Rwanda si a ajuns in Romania in anul 1998. A absolvit Facultatea de Inginerie in Limbi Straine (FILS) , telecomunicatii si informatica la Universitatea Politehnica din Bucuresti, dar este activ in domeniu muzical de mai mult de 13 ani. A inceput ca dansator si corist intr-o formatia de muzica africana in Romania – Gloria, dupa aceea a trecut la percutie si la tobe.
Intr-un interviu pentru blogul Fratelli, Vincent si-a amintit cu placere cum a ajuns si de ce a ramas in Romania.

Cum ti-ai descoperit talentul pentru muzica? Ai stiut de la inceput ca asta este ceea ce vrei sa faci in viata?

Am muzica in mine de cand ma stiu! Am descoperit talentul pentru muzica in Romania, pe vremea cand faceam parte din trupa Gloria. Dupa ce am trecut treaptat prin mai multe nivele, de la dansator pana la tobosar si chiar vocalist, m-am oprit la tobe. In trupa eram vocalist la piesa Waka-Waka interpretata de Shakira pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud. 🙂

Fiind inginier de profesie si absolvent de Politehnica, am lucrat in domeniu ca suport tehnic in cateva corporatii. Am facut parte din echipele IBM si Microsoft in Romania, dar acest lucru il faceam in paralel cu muzica. Nu a trecut mult pana cand mi-am dat seamna ca ma simteam mai bine pe scena decat in fata calculatorului, cu un client la telefon. Astazi traiesc doar din si pentru muzica si tot ceea ce include acest domeniu: show-uri in Fratelli si in alte cluburi din tara, teambuilding, cursuri, etc.

Ce ai facut inainte sa ajungi in Romania, cum ai ales aceasta destinatie si de ce te-ai hotarat sa ramai?

Nu am facut nimic deosebit inainte sa ajung in Romania. Eram un simplu cetatean. Nici nu am ales Romania in mod special, s-a intamplat sa ajung in Romania pentru studii si pentru a urma o cariera. Sincer, nu imi amintesc exact de ce am hotarat sa raman, mai ales ca majoritatea prietenilor mei cu care am ajuns aici, au plecat in Europa de Vest sau Canada.
Mi-ar placea sa cred ca am ramas pentru ca am ceva de oferit Romaniei, mai ales din punct de vedere cultural, sau poate datorita faptului ca in Romania sunt fete frumoase! 🙂
Oricum, un lucru e sigur: ma simt bine aici!

Care ar fi cateva lucruri care te-ar defini intr-o singura fraza?

Cred ca sunt o persoana loiala, foarte optimista (poate un pic prea mult:)) si in aceasi timp foarte incapatanata.

In ce proiecte muzicale esti implicat? Ce ti-ai dori sa realizezi in viitor?

Sunt implicat in mai multe proiecte, unul dintre cele mai interesante este ZUBERI BROTHERS, impreuna cu Ruky DeeJay. Este un poiect despre care eu cred ca care are multe sanse de a da rezultatele pe care ni le dorim. Avem deja cateva piese: “City nights”, “Nakupenda” si “Besame” si
munca noastra e abia la inceput.

Pe langa acest duet muzical, organizez cursuri la scoala de percutie IKHAYA DRUM. Este un loc unde oamenii vin sa se elibereze de stress-ul zilnic, invatand cateva ritmuri africane, instrumentul principal fiind Djembe. Aceasta scoala exista de aproape 3 ani. In acest timp am lucrat cu diverse corporatii pentru teambuilding-uri, dar avem si cursuri pentru copii.

Acum o saptamana am sustinut primul eveniment cu band-ul numit IKHAYA BAND – un grup creat de mine ce are in componenta elevii de la Drumming Circle si care canta exclusiv ritmuri traditionale africane.

In viitor as dori ceea ce isi doresc toti artistii: sa cant in fata unui public foarte mare sau in cadrul unui festival. Chiar daca in trecut am avut o astfel de experienta, as vrea sa o repet cat mai repede posibil!

Care este varful carierei tale?

Am cantat in fata unui public de peste 8000 de oameni si show-ul a fost vizualizat de peste 4 milioane de telespectatori in Polonia.

Ce iti place sa faci in timpul liber?

Cel mai mult imi place sa calatoresc, sa descopar locuri si lucruri noi. Cand nu sunt pe drum, sunt acasa si mai fac ceva bricolaj.Imi place sa ma uit la filme de actiune si documentare pe Discovery sau TV5.

Defineste experienta Fratelli in cateva cuvinte!

Pentru mine Fratelli este si va ramane singur club in care ma simt ca acasa.
Am invatat multe din punct de vedere profesional si artistic de cand sunt rezident la Fratelli.

Say something nice