Blog

Biutiful – Remix-ul unui Pub

Centrul de interes al unei comunitati, “pub-ul” este descris ca “inima Angliei” de catre cronicarii culturii britanice. Loc de intalnire, discutii si relaxare, pub-ul a reprezentat atractia principala a fiecarui oras, regasindu-si printre stramosi tavernele Romane.

Interpretand istoria, Biutiful reprezinta o evolutie fireasca a pub-ului in mileniul al treilea.
Viata agitata din centrul istoric al Bucurestiului a inspirat un spatiu prietenos, deschis si unic, pregatit sa primeasca vizitatori.

Remix-ul, marca Fratelli, adauga note specifice vietii de noapte unui local al carui cel mai de pret bun il reprezinta momentele alaturi de prieteni! Scrise cu urme de halba pe mesele imbratranite si cu fum gros, depus pe peretii stacojii, povestile “biutiful” sunt motivul pentru care am pornit pe acest drum, batatorit si totusi atat de misterios!

Integrat in pestritul Centru Vechi, spatiul poarta semnatura designerilor Nadia si Mihai Popescu si a echipei Twins Studio. Materialele si culorile folosite sunt calde si prietenoase, lemnul masiv sub diverse esente si patine ocupandu-si cu nonsalanta locul principal in amenajare.
Suprafata pub-ului este de aproximativ 300 metri patrati, cu peste 160 locuri disponibile.
Acest spatiu se desfasoara privitorului treptat, intrarea, cu butoaiele Jack Daniels si tanc-urile de bere “custom-made” in Cehia, reprezentand doar primul capitol in aceasta poveste. Pardoseala este o combinatie de dale frumos pictate, importate din Ungaria, si parchet, iar peretii sunt, in cea mai mare parte, realizati din caramida patinata.

Detaliile sunt la vedere, reteaua electrica aparenta, la fel si climatizarea, iar grinzile de beton ale cladirii contrasteaza cu perfectiunea. Mobilierul este diversificat, unic prin interventiile manuale si patina adaugata lemnului. Printre obiectele ce merita remarcate se gasesc cateva scaune ce dateaza din 1961 si sunt realizate de arhitectul Friso Kramer. “Scaunele sunt achizitionate de la o scoala din Amsterdam, acesta fiind cel mai raspandit model de “scaun studentesc” din Olanda.” ne-a declarat Mihai Popescu. Vechile proiectoare de platou cinematografic dau nota teatrala. Proiectoarele dateaza din 1969, fiind produse de compania Mole & Richardson, companie infiintata in 1927 si unul din pionierii cinematografiei.
In design am integrat si cateva “trofee” vanatoresti. Capul de ren din fibra de sticla vopsit multicolor sau “iepurele” colantat cu celebra “Rapire din Serai” fac deliciul oricarui vanator 🙂

Contrastul detaliilor face totul, iar acest lucru se simte inclusiv atunci cand servesti masa direct in castroanele smaltuite din tabla in timp ce licorile vin in pahare de cristal!
Ca intotdeauna, ne-am bazat pe prietenii nostri de la Flavours Food Design (www.flavours.ro) pentru o serie de preparte unice, ca o fuziune a Occidentului cu Orientul. De la traditionalul “fish & chips” si pana la delicioasele frigarui de miel sau celebrul “Tower Burger”, fiecare platou este “creionat” special pentru Biutiful. Spre exemplu, Emma Southwell, celebrul chef englez din echipa Flavours, spune despre Tower Burger ca este “burgerul perfect”, realizat doar din antricot de vita. “Am lucrat mai bine de o luna la aceasta reteta!”.

La loc de cinste, ca in orice pub, berea (Ursus) vine in multiple sortimente, dar de departe cea mai apreciata este berea proaspata, nepasteurizata. “Am hotarat ca berea si whiskey-ul sunt cele doua bauturi reprezentative pentru un pub, asa ca fiecareia i-am dedicat cate un bar!” (Mihai Popescu).

Numele e inspirat din filmul omonim a lui Inarritu si poate fi interpretat ca o descriere “remixata” a intregului spatiu. “Recomandarea pentru acest pub vine din partea Fratelli, Biutiful reprezentand proiectia noastra diurna!” glumeste Mihai Popescu. “Regasim o parte din detaliile consacrate, calitatea serviciilor generata de echipa Fratelli si de bucatarii de la Flavours.
Gabroveni 6-8, in inima agitatului Bucuresti, ni s-a parut adresa ideala pentru un loc de relaxare zilnica sau de “pregatire” inainte de weekend.”

Doar curiozitatea va desparte de un loc cu usile mereu deschise, pe care il veti indragi la prima vedere!

Orar: 12pm – 1 am
Adresa: Str. Gabroveni 6-8
Site: www.biutiful.ro
E-mail: office[at]biutiful.ro
Tel. 0737 297 297

1 Comment “Biutiful – Remix-ul unui Pub”

  1. Something nice

Say something nice