Events
Melanie Fiona – PURE SENSES, PURE SOUND
Past
fratelli-studios

Melanie Fiona – PURE SENSES, PURE SOUND

Melanie Fiona (pe numele sau real Melanie Fiona Hallim) este noua senzatie RnB, pop, soul si hip-hop. Vine din Canada si desi parintii au indrumat-o catre o cariera in medicina, a absolvit cursurile unei facultati cu profil financiar, sectia afaceri si finanțe. „In copilarie, mama mi-a insuflat dragostea sa pentru muzica, putea canta orice piesa, de la The Ronettes pana la Whitney Houston… Iar tatal meu ma lasa sa particip la repetitiile formatiei sale, in care era chitarist. Eu cantam in permanența… orice si oriunde” spune Melanie.

Dupa ce implineste douazeci de ani, Melanie Fiona se muta in Los Angeles, cu intentia de a debuta pe scena muzicala americana. Incepe prin a compune diverse piese pentru primul sau material discografic. In 2005, una dintre compozitiile sale, „Dem Haters”, este inregistrata de Rihanna si inclusa pe albumul A Girl Like Me (2006).

Cariera ei ia avant in 2007, cand semneaza un contract de management cu Steve Rifkind, fondatorul casei de inregistrari SRC Records. Pe parcursul anului 2008, Melanie Fiona colaboreaza cu o serie de producatori precum Salaam Remi sau Supa Dups; rezulta primul album de studio al interpretei, „The Bridge”, lansat in Canada in 2009. Albumul contine doisprezece cantece cu influente pop, RnB, pop, soul si hip-hop. The Bridge primeste recenzii favorabile din partea criticilor de specialitate, iar vocea puternica a interpretei ii aduce comparatii cu legende precum Macy Gray si Lauryn Hill.

In acelasi an, Fiona canta in deschiderea concertelor Glow in the Dark, alaturi de Chris Brown, Kanye West și Rihanna.
In primavara anului 2009 piesa „Give It to Me Right” (o piesa RnB cu influente soul), primul extras pe single de pe „The Bridge”, se lanseaza in America de Nord, dar si in unele regiuni din Europa. Piesa urca pana pe locul 20 in Billboard Hot 100 Canada si pana pe 41 in UK Singles Chart. In clasamentele de specialitate din Canada, Grecia si Italia, ajunge un hit notabil, ocupand pozitii fruntase. Piesa contine un sample din melodia „Time of the Season” a trupei The Zombies.

In luna septembrie, cel de-al doilea disc single semnat Melaniei Fiona, intitulat „It Kills Me”, e lansat la nivel international, fiind insotit de un videoclip. Piesa ajunge pe locul 1 in clasamentul Billboard R&B, crescand popularitatea albumului The Bridge, care a ramas in ierarhiile de specialitate pentru mai multe saptamani consecutive.

Best,
Fratelli & Finlandia

View Event Poster
Melanie Fiona – PURE SENSES, PURE SOUND
Date Thursday, 2 Dec 2010
Location
1-3 GLODENI Street Sector 2 Bucharest ROMANIA
+4.0722.115.115
Opening hour
23:30
Reservations
004 0722 115 115

Monday-Friday: 10:00-20:00
Saturday-Sunday: 14:00-20:00